17 Mart 2013 Pazar

Para Biriktirme

Öncelikle birikim bir alışkanlıktır. Birikim ekonomik davranış alışkanlığıdır. 21 kuralında olduğu gibi, 21 kere üst üste, yani 21 gün, ay, hafta olabilir. 21 kere üst üste biriktirebilenler, para biriktirme alışkanlığına sahip olabiliyorlar.
Para biriktirmenin püf noktası düzenli olarak bu eylemi gerçekleştirmektir. Para biriktirmek istiyorsanız her ay düzenli olarak bir kenara paranızı ayırmanız gerekmektedir. Elinize geliriniz geçer geçmez, yada çocuklar için harçlığınız geçer geçmez, paranın bir kısmını alıp kendiniz için ayırmanız gerekmektedir. Birikimin temel ve altın kuralından bir tanesi bu alışkanlığa küçük yaştan başlamaktır. Bu nedenle çocuklarımızı ilk öncelikle birikim yapmaya teşvik etmeliyiz. 
Çocuklara birikim yapmayı öğretmek için birkaç kumbara yapmalısınız. Bu kumbaralara hedeflerinin resimlerini koymalısınız. Para biriktirdikten sonra alacağı bilgisayar,  oyuncak benzeri eşyaların resimleri bunlara örnek olabilir. Ellerine geçen her bir lirayı, 25 kuruşlara bölerek her bir kumbaraya atabilir. Para biriktirme bencil bir davranıştır. Ele geçen parayı ilk kendiniz için ayırırsınız. Para biriktirmenin diğer bir püf noktası hayal kurmaktır. Para biriktirmeye başlamak gerçekçi ve hedefe yönelik hayaller kurmalısınız. Hayal ile hedef arasındaki fark planlamadan geçmektedir.  Hedef olduğu zaman inanç da oluyor. İnanç olmadan da birikim olmuyor. Burada yapılması gereken hedefiniz belirleyin ve hedefinize kilitlenin. 
Örneğin ev almak mı istiyorsunuz, evliyseniz eşinizle bu konuyu konuşun. Bekarsanız kendinize bir arkadaş edinebilirsiniz. Ev alma konusunda size birikimci bir arkadaş yardımcı olacaktır. Hedeflerinizin fotoğraflarını duvarlara asın, cep telefonlarınıza koyun. Para biriktirmenin temel dayanağı hedef ve bunu gerçekleştirebilecek inanç odlunu asla unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica