24 Ocak 2013 Perşembe

Borsada Açığa Satış

Borsada yapılan işlemlerde açığa satış, kısa süre içinde herhangi bir ürünün fiyatının yükselemeyeceğini, çok çıktığını, yakında önemli gerilemeler yaşayacağını düşünüyorsanız açığa satış yapmak için fırsat ararsınız.
Bunun için gideceğiniz yerlerden biri; vadeli borsada nasıl açığa satabirimi araştırmak olabilir, ikincisi; nereden borç alabilirim de açığa satabilirimdir. Bu pozisyondayken fiyat düşerse kazanırsınız. Fiyat yükseldiği vakit tam tersine kaybedersiniz. Bu olayın tabi ki riski vardır fakat beklentilerin iyiye gitmediği durumlarda, iyi koşulların olumsuzlaştığı dönemlerde çekici olabilir. 
Menkul kıymetten önce borç almanız gerekmektedir. Borç almanın iki yöntemi vardır. Aracı kurumun başka bir müşterisinin aynı menkul kıymetten fazlası varsa, aracı kurum kişiye aracılık ederek borç alma işlemini gerçekleştirir. Daha sonradan açığa satılabilir. Eğer aracı kurumda hiç kimsenin böyle bir pozisyonu yoksa, o zaman başka bir aracı kurumla borsa takaslarına kayıt düşmek üzere, borç alınabilir. Öyle açığa satış yapılır. Borsadaki denemelerde açığa satışlar özel kodla tanımlanır.

1 yorum:

  1. uzman tvdeki yorumun aynısı .utanmaz herif çalmış

    YanıtlaSil

Yandex.Metrica